Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mladá žena vjela do křižovatky pod rozjetý kamion

Dne 4. 12. 2009 ve 14:40 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné nehodě ve Vsetíně. Dvaatřicetiletá řidička vjela do křižovatky na Horní Lideč v době, kdy tudy na Valašské Meziříčí projížděl rozjetý kamion. Po nárazu utrpěla žena velmi těžká zranění.

Dne 4. 12. 2009 ve 14:40 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné nehodě ve Vsetíně.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v prostoru křižovatky nadjezdu a obchvatu města, na silnici I/57, došlo k tragické dopravní nehodě osobního auta zn. Seat Ibiza a nákladní soupravy s tahačem zn. Škoda.

Dvaatřicetiletá řidička vjela do křižovatky na Horní Lideč v době, kdy tudy na Valašské Meziříčí projížděl rozjetý kamion. Po nárazu utrpěla žena velmi těžká zranění. Přivolaná posádka zdravotnické záchranné služby ji ve svém voze resuscitovala, ale přes veškerou snahu lékaře nakonec žena svým zraněním podlehla. Řidič nákladního vozu nebyl zraněn.

Hasiči zajistili vraky vozů proti případnému požáru a únik provozních kapalin zlikvidovali postupně sorbenty. Doprava byla na hlavním tahu zcela zastavena a odkloněna hlídkou policie na objízdnou trasu. Omezení trvalo asi dvě hodiny. Velitel zásahu si nechal na místo povolat také vůz technických služeb města, který se měl postarat o zametení většího množství drobných úlomků a střepů v prostoru křižovatky.

Doplněno:

Zametací vůz technických služeb nakonec nebyl k dispozici a jednotka hasičů musela znovu vyjet na místo dopravní nehody. Celý prostor křižovatky byl uklizen od střepů a hasiči se vrátili na svou základnu.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-miw-

Sdílet