Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dobrovolné hasiče ve Velvarech navštívila hejtmanka Středočeského kraje s ministryní financí

Ve středu 22. května 2019 v odpoledních hodinách poctily svou návštěvou ministryně financí JUDr. Alena Schillerová, Ph.D., a hejtmanka Středočeského kraje Ing. Jaroslava Pokorná Jermanová dobrovolné hasiče ve Velvarech.

Sbor dobrovolných hasičů obce Velvary slaví v tomto roce významné jubileum, a to 155 let od svého založení. Je tak nejstarším českým dobrovolným sborem.

Paní ministryně navštěvuje v doprovodu hejtmanky různá místa ve Středočeském kraji. Touto návštěvou chtěly společně prokázat úctu k hasičům a přijet osobně nejstarší sbor v zemi navštívit.

Na místní zbrojnici je čekalo milé přivítání – a to nejen samotnými hasiči, ale také starostou města Velvary PhDr. Radimem Wolákem a ředitelem Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje plk. Ing. Miloslavem Svatošem.

Obě dámy obdržely od přítomných mužů velké množství krásných kytic. Pak následovala prohlídka zbrojnice, praporu a techniky, kterou velvarská jednotka disponuje.

Setkání pokračovalo besedou, které se kromě JSDH Velvary zúčastnily i některé další jednotky dobrovolných hasičů z kladenského okresu, konkrétně šlo o jednotky obcí Brandýsek, Braškov, Hospozín, Hřebeč, Plchov, Stehelčeves a Žilina.

Zástupce každé z jednotek dostal možnost ministryni Schillerové a hejtmance Pokorné Jermanové krátce představit svoji jednotku a přiblížit její specifika.

Na besedu navazovala krátká tisková konference pro přítomné novináře. Kolem 18. hodiny obě dámy odjely plné nových poznatků a získaných informací.

Tereza Fliegerová
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje
Sdílet