Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dobrovolní hasiči Libereckého kraje soutěžili ve vyprošťování, vyhrála jednotka z Frýdlantu

Dnes proběhla v areálu hasičské zbrojnice ve Frýdlantu krajská soutěž jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Libereckého kraje ve vyprošťování u dopravních nehod, kterou organizoval HZS Libereckého kraje.

Jednalo se již o osmý ročník soutěže, která je určená pro jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí Libereckého kraje předurčené pro zásahy na dopravní nehody. Soutěž proběhla pod záštitou starosty města Frýdlantu Ing. Dana Ramzera a letos i za účasti ředitele HZS Libereckého kraje plk. Ing. Luďka Prudila.

Soutěž byla zahájena v 9:00 hodin před hasičskou zbrojnicí Frýdlant při slavnostním nástupu všech soutěžících a rozhodčích.

Soutěže se zúčastnilo 9 družstev z celého Libereckého kraje, včetně družstva JSDHO Železný Brod, které obhajovalo loňské prvenství. Pro soutěžící byla vytvořena dvě sportoviště tak, aby na jednom soutěžilo jedno družstvo a na druhém pracovní skupina připravovala model dopravní nehody, což soutěž výrazně urychlilo a odpadly tak prostoje mezi pokusy jednotlivých družstev. Na medailových stupních se umístila družstva v tomto pořadí:

  1. JSDHO Frýdlant
  2. JSDHO Desná
  3. JSDHO Železný Brod

Podrobné výsledky jsou uvedeny v přiloženém souboru níže.

Vítěz soutěže se na podzim již tradičně zúčastní Krajské soutěže ve vyprošťování u dopravních nehod pro profesionální jednotky PO Libereckého kraje a také bude reprezentovat JSDHO Libereckého kraje na Mistrovství České republiky, které letos proběhne 4. – 5. 10. 2019 v Olomouci.

Opět se potvrdilo, že soutěž má vzrůstající kvalitu, protože všechna družstva splnila své úkoly a žádné nebylo diskvalifikováno pro překročení povoleného časového limitu. To je dobrá zpráva především pro všechny účastníky silničního provozu na území Libereckého kraje.

Poděkování za spolupořádání soutěže patří hlavnímu rozhodčímu nprap. Václavu Bastlovi z HZS Ústeckého kraje, rozhodčí Mgr. Kristýně Fejfarové, členům SDH Frýdlant a Větrov, kteří zabezpečili ozvučení soutěže, občerstvení pro soutěžící i diváky a další pořadatelskou činnost včetně pracovní čety, která dle scénářů dodaných hlavním rozhodčím sestavovala situace dopravních nehod.

Sdílet