Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

I malý požár zabíjí

Při likvidaci požáru v Hranicích dnes hasiči nalezli dva mrtvé .Ilustrační foto.

Dvě mrtvé osoby nalezli dnes v poledne hasiči v pokoji rodinného domu v Hranicích na Přerovsku, když na místo přijeli likvidovat ohlášený požár. Oheň zachvátil pouze jediný pokoj, shořela matrace, otoman, stolek a koberec. „Příčiny požáru zatím vyšetřujeme,“ řekla krajská mluvčí hasičů v Olomouci Vladimíra Hacsiková.
Podle ní hasiči nalezli mrtvou ženu a muže v důchodovém věku. Společně s nimi zahynul i jejich pes. Příčina jejich úmrtí se podle mluvčí rovněž vyšetřuje.
„Jednalo se o manželský pár, žena měla dvaaosmdesát let, muž byl o rok mladší. Přivolaný lékař na místě neshledal na tělech stopy násilí. Příčinu úmrtí stanoví pitva, která se uskuteční ve čtvrtek,“ dodala přerovská policejní mluvčí Michaela Sedláčková.
Požár nebyl rozsáhlý, nerozšířil se do dalších místností. Na jeho likvidaci se podíleli profesionální i dobrovolní hasiči z Hranic. Na místo dorazili pět minut po poledni, během deseti minut požár lokalizovali. Požár hasičům nahlásili muž a žena, kteří manželům přiváželi jídlo. „Muž otevřel vstupní dveře a když viděl kouř, začal odvětrávat prostory a hasit oheň. Žena volala hasiče,“ doplnila Sedláčková. Podle ní škoda dosáhla zhruba 50.000 korun.
Sdílet