Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Výstavba nové hasičské stanice v Jaroměři byla slavnostně zahájena

Na místě dnes již zbořené bývalé požární stanice v Jaroměři v ulici Na Valech proběhlo dne 29. 5. 2019 v odpoledních hodinách slavnostní zahájení výstavby stanice zcela nové.

Akce se zúčastnili například ředitel Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje brig. gen. Ing. František Mencl, ředitel Odboru programového financování Ministerstva vnitra České republiky Ing. Pavel Goš, dále jednatel společnosti STYLBAU s.r.o. Ing. Pavel Šrůtek, architekt Ing. arch. Michal Ježek z atelieru Tsunami a další hosté, kteří se větší nebo menší mírou podílejí na realizaci tohoto projektu.

Po přednesení projevů výše uvedení symbolicky poklepali kladívky na základní kámen stanice.
Novostavba objektu požární stanice kategorie P1 bude sloužit pro jednotky HZS Královéhradeckého kraje a JSDH Jaroměř.

Náklady na vybudování nové stanice jsou celkově ve výši 82,1 milionu korun, z toho čerpá HZS Královéhradeckého kraje dotaci z Evropské unie ve výši 55,8 milionu korun. Projekt je financován z Integrovaného regionálního operačního programu.

Po dokončení projektu bude v nové budově stanice Na Valech umístěna profesionální hasičská jednotka s počtem 21+1 hasič, vykonávající nepřetržitou službu ve třech směnách v počtu 7+1 hasič.

Oproti současnému stavu je plánováno rozšíření zázemí pro posádku (jeden člen na směnu navíc), a to vzhledem ke zvyšujícímu se počtu zásahů realizovaných v hasebním obvodu stanice a vzhledem k plánované výstavbě dálnice D11 v blízkosti stanice.

Smlouvu se společností STYLBAU s.r.o., která je dodavatelem stavby, podepsal ředitel František Mencl za HZS Královéhradeckého kraje na konci března letošního roku.

Po již dokončené demolici původního objektu a dnešním zahájení výstavby by nová stanice měla být dokončena a předána hasičům k užívání v červenci roku 2020. Do té doby budou jaroměřští hasiči sloužit v provizorních prostorách v Hradecké ulici, kde byl pro tyto účely přizpůsoben objekt bývalé kotelny.

Ondřej Sezima
HZS Královéhradeckého kraje
Sdílet