Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči přečerpávali 1200 litrů nafty z havarovaného kamionu

Dvě jednotky hasičů zasahovaly v pondělí 7. 12. 2009 ráno v Třinci-Starém Městě u dopravní nehody slovenského kamionu DAF CF, který skončil v příkopu na pravém boku.

Dvě jednotky hasičů zasahovaly v pondělí 7. 12. 2009 ráno v Třinci-Starém Městě u dopravní nehody slovenského kamionu DAF CF, který skončil v příkopu na pravém boku. Řidič vyvázl bez zranění, provozní kapaliny z něj neunikly. Hasiči ale museli přečerpávat 1200 litrů nafty a zajistit odtažení kamionu. U nehody strávili téměř 4 hodiny.

Kamion převážel ze Slovenska pšenici, jel směrem na Frýdek-Místek a Český Těšín. Operační středisko hasičů se o jeho nehodě v Jablunkovské ulici dozvědělo v pondělí před pátou hodinou ranní. Na místo vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice v Třinci (1× CAS a technicko-chemický automobil) a velký chemický kontejner na kontejnerovém automobilu ze stanice HZS MSK ve Frýdku-Místku.

Hasiči přečerpávali neobvykle velké množství nafty (obvykle přečerpávají „jen“ maximálně několik stovek litrů nafty) z havarovaného kamionu pomocí membránového čerpadla do 400 litrového nerezového sudu a několika barelů o objemu 360 a 150 litrů. Po dohodě s pracovníky odboru životního prostředí třinecké radnice zajistili vytažení kamionu. Životní prostředí nebylo ohroženo.

Zachráněná nafta skončila na stanici ve Frýdku-Místku. Hasiči se ještě během pondělí domlouvali se slovenskými majiteli kamionu na jeho přečerpání a „vyzvednutí“.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje 

-kow-

Sdílet