Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči z Čisté se prezentovali v Královéhradeckém kraji na Dětském dni se složkami IZS

V sobotu 1. června se dobrovolní hasiči z Čisté u Horek prezentovali na Dětském dni se složkami IZS v areálu hasičské zbrojnice v Nové Pace.

Čistečtí hasiči jsou JPO V s předurčením k plnění úkolů v ochraně obyvatelstva pro území spádové ORP Jilemnice. Pro svou činnost již disponují potřebným materiálem. Na ten dlouhodobě přispívá z Dotačního fondu příspěvkem Liberecký kraj.

A tak čistečtí dobrovolníci spojili příjemné s užitečným a v rámci výcviku postavili evakuační stan se zázemím na akci nejen pro děti, kterou pořádali hasiči v Nové Pace.

Velitel jednotky i ostatní členové trpělivě vysvětlovali celé odpoledne využití tohoto vybavení, odpovídali na zvídavé dotazy návštěvníků a děti si mohly ve stínu ve stanu v horkém dni i odpočinout (několik jich na lehátkách dokonce usnulo).

Čistá u Horek sice leží v Libereckém kraji, ale na samé hranici s krajem Královéhradeckým. Díky mezikrajským dohodám tak už prvním stupni požárního poplachového plánu do obce vyjíždí novopačtí profesionální hasiči.

Proto čistečtí i novopačtí hasiči také společně cvičí a vychází si jinak vstříc. Důkazem toho byla účast čisteckých na akci v Královéhradec­kém kraji.

Ladislav Jiřička
velitel JSDHO Čistá u Horek
Sdílet
Přiložené soubory
DD s IZS Nová Paka.docx zobrazit online DOCX 13 kB