Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Cvičný požár ve spalovně

V úterý 8. prosince proběhlo v chemických závodech v Sokolově cvičení jednotek požární ochrany. Cvičení bylo určeno pro profesionální hasiče ze sokolovské stanice a ze stanice přímo v továrně. Celkem se ho zúčastnilo 15 hasičů a z garáží vyjelo pět zásahových vozů.

Námětem této akce byl simulovaný požár ve spalovně destilačních zbytků, kde zároveň došlo k úniku oxidu uhelnatého a je pohřešovaná jedna osoba, u které se předpokládá zranění. Úkolem záchranářů proto bylo nalezení a záchrana zraněné osoby, likvidace požáru pomocí lafetových proudnic a výškové techniky.a ochlazení okolí.

Cílem cvičení bylo prověřit dojezdové časy jednotek a jejich činnost dle přidělených úkolů. Zjistit postupy velitele zásahu při nasazování sil a prostředků. Dále ohodnotit činnost jednotek požární ochrany při požáru otevřených technologických zařízení a přípravu jednotky pro hašení pomocí pěny.

Zraněnou a ztracenou osobu v tomto případě zajišťovala figurína.

Podle rozhodčího, který hodnotil celé cvičení, se splnily všechny požadované úkoly a hasiči zvládli zadané téma na jedničku.

prap. Mgr. Alena Ryvolová
tisková mluvčí
HZS Karlovarského kraje



-swo-

Sdílet