Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Z nákladního vozu upadla dvě kola a narazila do auta

Dne 9. 12. 2009 v 18:16 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u Slavičína. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Slavičína s jedním zásahovým vozem, ve společném výjezdu s jednotkou dobrovolných hasičů Slavičín.

Dne 9. 12. 2009 v 18:16 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u Slavičína.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Slavičína s jedním zásahovým vozem, ve společném výjezdu s jednotkou dobrovolných hasičů Slavičín. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k dopravní nehodě upadnutých kol nákladního vozu Praga V3S a osobního auta zn. Mercedes.

Řidič nákladního vozu vyjel ze Slavičína na Luhačovice, když těsně za obcí mu upadla tzv. dvoumontáž zadních kol. Uvolněná kola ze zadní nápravy se rozjela po silnici a čelně narazila do protijedoucího osobního vozu. Nárazem byla kola odhozena mimo vozovku a poškozené osobní auto zůstalo stát na silnici. Nákladní vůz pokračoval v jízdě a řidič zastavil až u křižovatky na obec Rudimov. Nikdo z účastníků nehody nebyl zraněn.

Hasiči zajistili osobní auto proti případnému požáru a uniklé provozní kapaliny zlikvidovali sorbenty. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost po komunikaci. Řidič nákladního vozu se přiznal, že uvolněná kola před několika dny na voze vyměňoval.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-miw-

Sdílet