Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 9. prosince 2009

Hradečtí hasiči byli před šestou hodinou ráno přivoláni k dopravní nehodě osobního vozidla, které havarovalo na silnici mezi Libčany a obcí Želí. Podle prvotních informací mělo havarované vozidlo začít po nárazu hořet.

Hradec Králové

Hradečtí hasiči byli před šestou hodinou ráno přivoláni k dopravní nehodě osobního vozidla, které havarovalo na silnici mezi Libčany a obcí Želí. Podle prvotních informací mělo havarované vozidlo začít po nárazu hořet. Po příjezdu hasičů na místo vozidlo nehořelo a zraněná řidička byla v péči záchranné služby. Žena s vozidlem Renault Clio sjela do příkopu, kde narazila do betonového mostku. Hasiči zabezpečili vozidlo proti požáru a odpojili autobaterii. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: požární stanice Hradec Králové)

K další dopravní nehodě vyjeli hasiči z Hradce Králové v 08:17 hodin na hlavní silnici č. 11 z Prahy na Hradec Králové. Za obcí Obědovice havarovala pětatřicetiletá řidička osobního vozidla Škoda Felície. Z dosud nejasných příčin vyjela na pravou krajnici a následně se dostala do protisměru, kde vjela do příkopu. Vozidlo se několikrát převrátilo přes střechu a skončilo na kolech mimo silnici. Žena i šestileté dítě ve vozidle utrpěly zranění a byly převezeny záchrannou službou do nemocnice. Hasiči odpojili autobaterii a do příjezdu Policie ČR řídili dopravu. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Krátce po poledni vyjeli hasiči k ohlášenému úniku asfaltu na silnici v ulici K Cikánu v Hradci Králové. Po příjezdu jednotky na místo bylo zjištěno, že se u silnice nacházejí dvě plechové nádoby a z jedné poškozené uniklo zhruba 10 litrů asfaltu. Látka byla téměř ztuhlá. Hasiči pomocí lopaty nabrali látku z trávníku a uložili ji na papírovou podložku dále od vozovky. Na místo byli přivoláni pracovníci Technických služeb k odklizení asfaltu.

Ve 14:34 hodin hasiči otevírali dveře toalety v bytě ve Vysocké ulici v Hradci Králové, kde zůstalo uzamčeno malé dítě.


Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Jednotky požární ochrany okresu Rychnov nad Kněžnou nezasahovaly u žádné události.


Územní odbor Náchod

Profesionální hasiči z Jaroměře byli v 15:41 hodin přivoláni k dopravní nehodě osobního vozidla, které havarovalo na silnici č. 299 u Libřic. Řidič z dosud nejasných příčin vjel do příkopu, kde se s vozidlem převrátil na střechu. Při příjezdu hasičů byla zraněná osoba venku z vozidla a v péči záchranné služby. Hasiči zabezpečili automobil proti požáru a převrátili jej zpět na kola. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: požární stanice Jaroměř)


Územní odbor Trutnov

Hasiči HZS Královéhradeckého kraje – územního odboru Trutnov nezasahovali u žádné události.

Územní odbor Jičín

Hasiči z Jičína otevírali dveře bytu v Palackého ulici v Jičíně – Starém Městě.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-miw-

Sdílet