Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Noční požár stavební buňky na libeňském nádraží

Na nádraží v Praze – Libni byly povolány dne 9. 12. 2009 krátce před půlnocí jednotky pražských drážních a městských hasičů. Místní hlídač ohlásil na operační středisko hořící stavební buňku.

Na nádraží v Praze – Libni byly povolány dne 9. 12. 2009 krátce před půlnocí jednotky pražských drážních a městských hasičů. Místní hlídač ohlásil na operační středisko hořící stavební buňku.

Jako první se k události dostavila jednotka HZS hl. m. Prahy, st. 3 – Holešovice s CAS 24 a CAS 32, následně pak JPO HZS SŽDC Praha s TA a CAS 32. Hasiči začali likvidovat požár stavební buňky za pomoci 1× C proudu vody od cisterny v dýchací technice. Při požáru byl zraněný uživatel objektu, který se neúspěšně pokusil o uhašení požáru práškovým PHP. Uživatel byl s popáleninami na končetinách na místě ošetřen přivolanou ZZS a poté odvezen na kliniku popálenin do FN Královské Vinohrady.

Po lokalizaci požáru bylo provedeno rozbrusem částečné rozebrání střešní konstrukce druhé, požárem částečně zasažené buňky. Po proměření teploty zdi za pomoci teploměru Auer bylo zjištěno, že se menší ohnisko nachází v meziprostoru venkovního oplechování a vnitřní desky. Žhnula tepelná izolace a obvodové trámy. Bourací sekerou byl vytvořen otvor ve zdi a skryté ohnisko pomocí vysokotlaku zlikvidováno.


Požárem byla zničena celá buňka, vč. vybavení (el. ruční nářadí a stroje, kola s pneumatikami, uskladněné předměty). Příčinou vzniku požáru byla nedbalost při řezání rozbrušovací pilou. Škoda: 200.000 Kč

-wap-

Sdílet