Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Memoriál plk. JUDr. Josefa Blažka vyhrál Martin Lidmila z HZS Královehradec­kého kraje

První červnový čtvrtek se v Českých Budějovicích nesl v duchu požárního sportu. Na stadionu Sportovního klubu policie Jihočeského kraje proběhl další závod „Českého poháru ve dvojboji“. Soutěž, která se koná jako memoriál zesnulého krajského ředitele HZS Jihočeského kraje plk. JUDr. Josefa Blažka, ovládl Martin Lidmila z HZS Královehradec­kého kraje.

Soutěž, která se letos konala již po třinácté, je určena pro sportovce nejen z řad profesionálních hasičů HZS České republiky. Po závodech v Plzni a Ostravě bojovali nejlepší hasičští sportovci o další body do celkového skóre. Do Českých Budějovic dnes přijelo šest desítek závodníků, z toho tři sportovci reprezentující sbory dobrovolných hasičů, kteří celý den bojovali v běhu na 100 metrů s překážkami a ve výstupu do 4. podlaží cvičné věže pomocí hákového žebříku.

Součtem časů (30,59 s) z disciplíny běh na 100 metrů s překážkami (15,79 s) a výstupu do čtvrtého podlaží cvičné věže pomocí hákového žebříku (14,80 s) se vítězem celkového dvojboje stal královehradecký Martin Lidmila. Druhý skončil Dominik Soukup, reprezentující SDH Žebnice, s celkovým časem 31,25 s a pohár pro třetí místo si do Prahy odvezl Tomáš Daněk za čas 31,56 s.

Mezi závodníky nad 35 let byl nejlepší Lukáš Hons z HZS Kraje Vysočina s časem 32,78 s. Zcela jistě stojí za zmínku, že jeho čas byl 9. nejlepší v hlavní kategorii závodníků pod 35 let.

Nejlepším z jihočeských hasičů byl ve dvojboji na celkovém 13. místě Ivan Pěnča z územního odboru Strakonice s časem 33,16 s.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet
Přiložené soubory
Memoriál_JUDr._Josefa_Blažka_-_výsledky_-_6._6._2019.xlsx zobrazit online XLSX 46 kB