Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rušný čtvrtek v Olomouckém kraji

V průběhu uplynulého dne, čtvrtku 10. prosince, vyjížděli profesionální hasiči z Olomouckého kraje celkem k 16 událostem, z nichž museli zlikvidovat 3 požáry, 5 dopravních nehod, 4 technické pomoci a 4 ostatní události.





OLOMOUC

Záchrana kuny

Ve čtvrtek 10. prosince vyjížděli profesionální hasiči z Olomouce v 13:23 hodin do Olomouce na ulici Hněvotínskou k záchraně kuny. Než hasiči přijeli na místo, zraněnou kunu odchytil oznamovatel a předal ji hasičům. Ti ji zavezli do ZOO na Svatém Kopečku a vrátili se zpět na základnu.

Dopravní nehoda

Ve čtvrtek 10. prosince byla v 19:01 hodin nahlášena na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje dopravní nehoda v Náměšti na Hané. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Olomouce, kteří po příjezdu zjistili, že osobní vozidlo havarovalo čelně do stromu a řidič je stále zaklíněn. Hasiči jej vyprostili a předali do péče zdravotnické záchranné služby. Místo předali policii a vrátili se na základnu.

Foto HZS OLK

Požár ve stánku s punčem

V pátek 11. prosince byl v 3:12 hodin nahlášen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár stánku s punčem v Olomouci na ulici 28. října (u Prioru). Na místo vyrazili profesionální hasiči, kteří po příjezdu zjistili, že ve stánku je zapnutý vařič na propan-butan se zbytkem pečeného punče. Jednotka vypáčením obslužného pultu vnikla do stánku, zastavila přívod plynu pod hrncem a ochladila hrnec se zbytkem tekutiny. Místo hasiči předali Policii ČR.


SEVER

Záchrana koně

Ve čtvrtek 10. prosince vyjížděli profesionální hasiči z Jeseníku a dobrovolní hasiči z Mikulovic v 15:50 hodin do Mikulovic na ulici Hlavní k záchraně koně. Když hasiči přijeli na místo, zjistili, že statná klisna visí pravou částí z mostku. Hasiči povolali na místo veterináře, aby zvířeti píchl uklidňující injekci. Než přijel, klisně se podařilo samotné vyprostit, byla zraněná na obou pravých končetinách. Protože majitelé byli na místě, hasiči se domluvili s veterinářem a vrátili se zpět na základnu.

Info: Bc.Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje

-wap-

Sdílet