Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážná nehoda zablokovala silnici u Lišova, došlo ke střetu dvou nákladních vozidel s osobním

Dne 10. června 2019 krátce před 13. hodinou byly všechny složky integrovaného záchranného systému vyslány k obci Lišov, kde byla na silnici č. 34 ve směru na Štěpánovice nahlášena dopravní nehoda s nutností vyproštění zraněných osob.

Operační důstojníci HZS Jihočeského kraje k nehodě vyslali z obou směrů silnice dvě jednotky, a to profesionální hasiče ze stanic Třeboň a České Budějovice. Jednalo se o nehodu dvou nákladních automobilů a jednoho osobního vozidla.

Řidič vozidla značky Ford Tranzit pravděpodobně přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím nákladním automobilem značky Mercedes Benz. Následně do nich narazil osobní automobil.

Ze zcela zničeného Fordu hasiči museli vyprošťovat jednu zaklíněnou osobu. U nehody přistál vrtulník LZS, který nakonec do nemocnice transportoval dvě zraněné osoby.

Hasiči dále provedli nezbytné protipožární opatření a kontrolu úniku provozních kapalin. Policisté vozovku v místě nehody zcela uzavřeli a stanovili objízdnou trasu. Po 14. hodině hasičské jednotky zásah ukončily, nehodu bude šetřit Policie ČR.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet