Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Součinnostní cvičení JSDH hl.m. Prahy

V sobotu 20. března 2004 se v Praze – Holešovicích konalo součinnostní cvičení jednotek sboru dobrovolných hasičů.

Cvičení se odehrálo v ulici Za Elektrárnou, na levém břehu Vltavy. Bylo zaměřeno na čerpání vody z řeky s využitím různé čerpací techniky – především plovoucích čerpadel, kalových čerpadel, nebo přenosných stříkaček. Jednotky plnily úkoly jako doplnění CAS, dodávka vody na automobilovou plošinu nebo automobilový žebřík, a podobně.

Akce se účastnilo přibližně 30 jednotek, které najížděly ve třech skupinách od 8:00, 9:30 a 11:00. Práci hasičům znepříjemňoval déšť, ale počasí u skutečného zásahu si také nelze vybrat.

Přínosem cvičení bylo prověření součinnosti více jednotek na jednom místě, vyzkoušení postupů při obsluze různé čerpací techniky a postupů při dodávce vody další mobilní požární technice. Jednotky se tak prakticky připravovaly na situace, které mohou nastat například při povodni nebo při velkém požáru.

Uskutečněné cvičení je součástí pravidelné odborné přípravy JSDH hl.m. Prahy v roce 2004, vyhlášené v částce 2 Sbírky interních aktů řízení ředitele HZS hl.m. Prahy.

Za realizaci cvičení patří velké poděkování organizátorům – Milanu Kučerovi a Zdeňku Přibáňovi, veliteli cvičení – Lubomíru Spálenkovi, a zúčastněným jednotkám sboru dobrovolných hasičů.

Členové zúčastněných jednotek, napište nám do komentářů k tomuto článku Vaše postřehy z této akce. Děkujeme!

Ing. Michal Brunner
Sdílet