Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči z Libereckého kraje se i v roce 2019 utkali v krajské soutěži v požárním sportu

Třináctý červen roku 2019 patřil v Liberci Krajské soutěži HZS Libereckého kraje v požárním sportu. Po slavnostním nástupu soutěž odstartovala na městském stadionu.

Kvůli mokrým překážkám a velkému riziku zranění hasičů byl vynechán běh na 100 m s překážkami a štafeta 4×100 m s překážkami. Začínalo se tak královskou disciplínou požárního sportu – požárním útokem, ve kterém soutěží sedmičlenná družstva.

Do závodu družstev z jednotlivých územních odborů se také připojili drážní hasiči a družstvo denních zaměstnanců HZS LK.

Poté se závodníci přesunuli na centrální stanici v Liberci, kde probíhal výstup do 4. patra cvičné věže. Po součtu výsledků zvítězil Martin Kullhavý ze stanice Liberec, stříbrnou příčku obsadil Jaroslav Krejčík ze stanice Semily a bronz vybojoval Matěj Masný z Liberce.

V celkovém pořadí (útoky, věž) dopadly jednotlivé územní odbory následovně: První místo náleželo ÚO Liberec, stříbro získalo družstvo HZS SŽDC Liberec, třetí příčka připadla ÚO Semily, jako čtvrtí odjížděli ze soutěže hasiči z České Lípy a páté místo obsadili hasiči z ÚO Jablonec nad Nisou.

Mgr. Zdenka Štrauchová

Foto: Bc. Karel Čermák
Sdílet
Přiložené soubory
výsledky.xls zobrazit online XLS 49 kB