Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dálnici D2 uzavřela nehoda kamionu

Dopravní nehoda kamionu dnes ráno uzavřela dálnici D2 u Podivína na Břeclavsku. Při nehodě byl zraněn řidič. Na 39. kilometru dálnice ve směru z Břeclavi do Brna havaroval tahač Scania s návěsem.

Dopravní nehoda kamionu dnes ráno uzavřela dálnici D2 u Podivína na Břeclavsku. Při nehodě byl zraněn řidič.

Na 39. kilometru dálnice ve směru z Břeclavi do Brna havaroval tahač Scania s návěsem. Souprava, naložená plastovými výlisky a stavebním kováním na střešní okna, se převrátila na bok a zatarasila celý směr na Brno a také rychlý jízdní pruh ve směru z Brna do Břeclavi. Při vyhýbání překážce v levém jízdním pruhu ve směru do Břeclavi vzápětí havarovalo vozidlo Škoda Octavia, které narazilo do svodidel. Při nehodě byl zraněn řidič kamionu a zdravotníci ho převezli do nemocnice v Břeclavi. Řidič osobního auta zraněn nebyl.

Nehoda byla hasičům ohlášena v 5.24 hodin, na místě zasahovaly jednotky ze stanic v Hustopečích a Břeclavi. Hasiči pomocí výstražných kuželů zajistili místa obou nehod, na obou vozidlech udělali protipožární opatření a odpojili baterie. U havarovaného tahače sorbentem zasypali skvrny unikajícího oleje.

Protože přeložení nákladu z návěsu a odtah obou vozidel zajistila vyprošťovací firma, hasiči v 8.41 hodin ukončili zásah.

Kvůli šetření a odstraňování následků nehody byla dálnice D2 ve směru na Brno na několik hodin uzavřena a policisté odklonili dopravu.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kraje 

-kow-

Sdílet