Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hodonínští profesionální hasiči převzali přístavbu stanice, zázemí v ní našli i dobrovolní kolegové

Do oficiálního užívání dne 13. června 2019 převzali hodonínští hasiči přístavbu stanice, která bude sloužit pro zásahové území o ploše 323 kilometry čtvereční pro 20 obcí regionu s 65 tisíci obyvateli.

Své zázemí tam našli i dobrovolní hasiči. Na financování stavby, která vyšla na 14 milionů korun, se společně podílelo město Hodonín, Jihomoravský kraj i stát.

Slavnostního otevření budovy se zúčastnili kromě příslušníků územního odboru také jejich kolegové z Jihomoravského kraje a ze Slovenska. Přítomni byli i zástupci města.

Je dobré, když se setkáváme při takových příležitostech. Hasičům přeji co nejméně ostrých výjezdů a hlavně ať zbrojnice slouží dobře svému účelu,

popřál hasičům hodonínský starosta Libor Střecha.

Na financování stavby, která začala loni, se podařilo získat prostředky z různých zdrojů.

Když se podaří najít cesty ke společnému financování z města, Jihomoravského kraje a Ministerstva vnitra, dají se dělat takové krásné věci.

Z pohledu starosty obce musím říct, že kdykoliv se na hasiče obrátím, vždy mi vyjdou vstříc a myslím si, že takhle to vnímá většina představitelů obcí a měst. Je důležité, aby hasiči měli dobré zázemí, a to se v tomto případě se to podařilo,

řekl první náměstek hejtmana kraje Roman Hanák, který je zároveň starostou obce u Brna.

.

Prvním přání je, ať se tady hasiči dobře cítí a ať se vždycky všichni v pořádku vrátí po zásahu sem, na tuto základnu. Druhým přáním je, ať má stanice v hasičích dobré pány a pečovatele.

A třetím přáním je, aby stanice byla pro občany v zásahovém obvodu symbolem pomoci vždy, když se ocitnou v nouzi,

vyslovil tři přání pro stanici a hodonínské hasiče brigádní generál Hasičského záchranného sboru ČR František Zadina

Stavbu potom za účasti přihlížejících hostů požehnal hodonínský děkan a správce farnosti Josef Zouhar.

Přístavba ke stávající hasičské stanici na ulici Bří Čapků je patrová. V přízemí objektu jsou tři garáže pro zásahová vozidla a v patře je zázemí pro hasiče včetně centrálního dispečinku a zázemí pro obsluhu. Jedna z garáží slouží pro potřeby dobrovolných hasičů a jejich techniku.

Sdílet