Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči nacvičovali evakuaci samostatně se nepohybujících osob v jičínském denním stacionáři APROPO

Hlavním cílem taktického cvičení bylo seznámení se s objektem a nácvik evakuace samostatně se nepohybujících osob. Cvičení se uskutečnilo 12. června 2019.

Operační středisko hasičů HZS Královéhradeckého kraje přijímá hlášení o požáru dílny v jičínském denním stacionáři APROPO a následně vysílá na místo jednotku profesionálních hasičů ze stanice Jičín.

Hasiči po svém příjezdu provádí průzkum místa zásahu a rozdělují se do dvou skupin. První zahajuje hasební práce a nasazuje přetlakovou ventilaci k odvětrání objektu. Druhá skupina se pak zapojuje do evakuace osob, kterou začal provádět personál.

Takové bylo taktické cvičení směny B stanice Jičín. V rámci cvičení měla jednotka příležitost seznámit se s prostory denního stacionáře, který poskytuje služby těžce zdravotně postiženým klientům. Zároveň si během cvičného zásahu hasiči vyzkoušeli evakuaci samostatně se nepohybujících o­sob.

Po ukončení taktického cvičení si mohli klienti zařízení prohlédnout hasičskou zásahovou techniku a hasiči je navíc za statečnost a spolupráci odměnili medailemi a omalovánkami.

Sdílet