Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Krajská soutěž HZS Jihočeského kraje v disciplínách požárního sportu proběhla v polovině června roku 2019

Po celý den 14. června 2019 bojovali jihočeští hasiči v disciplínách požárního sportu v rámci krajské soutěže HZS Jihočeského kraje.

Organizátorem letošního klání byl územní odbor Tábor, který sportovní akci pořádal ve spolupráci s Jihočeským Hasičským sportovním klubem, z. s.

Soutěž byla zahájena v 8:30 hodin na táborské stanici profesionálních hasičů slavnostním nástupem soutěžních družstev a všech rozhodčích. Slavnostního zahájení se zúčastnila celá řada vzácných hostů.

Sportovce pozdravili například europoslankyně Radka Maxová, senátor Jaroslav Větrovský, náměstci hejtmanky Jaroslav Novák a Pavel Hroch či starosta města Tábor Štěpán Pavlík.

Soutěžící nejprve přímo na stanici absolvovali disciplínu výstup do 4. podlaží cvičné věže pomocí hákového žebříku. Soutěž probíhala dvoukolově, sportovcům se do celkových výsledků jednotlivců i družstev započítával lepší z dosažených časů.

Poté se závodníci, fanoušci, organizátoři a všichni hosté přesunuli na městský stadion v Tábor, kde soutěž pokračovala v dalších disciplínách: běhu na 100 metrů s překážkami, ve štafetě 4 × 100 metrů s překážkami a požárním útoku. I u těchto disciplín měli jednotlivci a následně i celá družstva také dva startovní pokusy.

Každý ze sedmi územních odborů HZS Jihočeského kraje vytvořil své reprezentační družstvo. Ve „věži“ a „na stovce“ byli hodnoceni jak jednotlivci, tak se jejich výsledek započítával do celkového hodnocení družstev. Součet výsledků ve všech disciplínách pak rozhodnul o celkovém vítězi.

Jednotlivci

1. místo: běh 100 m s překážkami

  • Ivan Pěnča, územní odbor Strakonice – čas 16,87 s

1. místo: výstup na cvičnou věž

  • Radim Švehla, územní odbor Jindřichův Hradec – čas 15,48 s

1. místo: dvojboj

  • Ivan Pěnča, územní odbor Strakonice – součet časů z běhu na 100 m a věže 32,45 s

Družstva

1. místo: štafeta 4 × 100 metrů s překážkami (v družstvu 4 závodníci)

  • územní odbor Písek, čas 60,58 s

1. místo: útok (v družstvu 7 závodníků)

  • územní odbor Jindřichův Hradec, čas 22,92 s

Celkově družstva

  1. místo – územní odbor Jindřichův Hradec
  2. místo – územní odbor České Budějovice
  3. místo – územní odbor Strakonice

Krajská soutěž je jedním ze závodů, na základě kterých je tvořeno reprezentační družstvo HZS Jihočeského kraje. To nás bude reprezentovat na celorepublikovém mistrovství pořádaném v srpnu v Ústí nad Labem.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet
Přiložené soubory
Výsledky 2019 - Tábor.xlsx zobrazit online XLSX 136 kB