Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Brně-Ořešíně obměnili vozový park, mají nový dopravní automobil a zánovní cisternu

Nedělní dopoledne 18. června 2019 se v Brně-Ořešíně neslo ve slavnostním duchu. Starosta městské části předal místním dobrovolným hasičům do užívání nový dopravní automobil a starší cisternovou automobilovou stříkačku.

Cisternová automobilová stříkačka na podvozku MAN byla převedena bezúplatným převodem od HZS Jihomoravského kraje a ve službě nahradila již dosluhující 47 let starou Škodu 706.

Dopravní automobil na podvozku Ford Transit nahradil čtyřicet let starou Avii. S jeho financováním pomohl této malé městské části Jihomoravský kraj a město Brno.

Starosta MČ Mgr. Jan Levíček při svém projevu vyzdvihl činnost členů jednotky, kteří se nad rámec svých povinností neustále zdokonalují a starají se o blaho v obci. „Naši hasiči slouží vytrvale, nenápadně a slouží věrně,“ řekl starosta Levíček. V rámci mše svaté byla nová zásahová technika požehnána.

Ořešínská jednotka, která je v současné době zařazena v kategorii JPO V, je mimo jiné předurčena pro zásahy s automatizovaným externím defibrilátorem.

Filip Venclovský
Sdílet