Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Víkend v Královéhradeckém kraji byl ve znamení dopravních nehod

Hasiči Královéhradeckého kraje zasahovali během uplynulého víkendu u 30 událostí. Nejčastěji vyjížděli k dopravním nehodám (15 událostí) a technickým zásahům (8 událostí).

Hasiči Královéhradeckého kraje zasahovali během uplynulého víkendu u 30 událostí. Nejčastěji vyjížděli k dopravním nehodám (15 událostí) a technickým zásahům (8 událostí). Od soboty 12. prosince do neděle 13. prosince likvidovali čtyři požáry, jeden únik látek a ve dvou případech pomáhali s vytažením psa z vodovodní šachty a koně z rybníku.

Na kruhovém objezdu havarovala škodovka

Dvě jednotky hasičů byly v noci z pátku 11. prosince na sobotu 12. prosince přivolány k dopravní nehodě osobního vozidla, které havarovalo na novém kruhovém objezdu v Česticích na Rychnovsku. Na místo v 00:35 hodin vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Týniště nad Orlicí. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o nehodu osobního vozidla Škoda Fabia, které skončilo převrácené na střeše. Čtyřčlenná posádka byla venku z vozidla a v péči záchranné služby. Hasiči pomohli s jejich naložením do sanit a pro potřeby Policie ČR nasvítili místo nehody. Po zadokumentování události převrátili automobil zpět na kola a odpojili autobaterii. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: požární stanice Rychnov nad Kněžnou)

Hasiči pomáhali vytáhnout koně z rybníku

V neděli 13. prosince 2009 krátce před polednem byli hasiči požádáni o pomoc při vytažení koně, který spadl do malého rybníčku v Šedivé hoře v Hronově na Náchodsku. Na místo se postupně sjeli profesionální hasiči z Náchoda, dobrovolní hasiči z Hronova a Velkého Poříčí. Hasiči společně s majiteli vytáhli koně z vody během půl hodiny. Na místo byl přivolán také veterinář, který zkontroloval zdravotní stav zvířete. Prvotní prohlídka neodhalila žádná vážnější zranění. (foto: SDH Velké Poříčí)

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-kow-

Sdílet