Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pád rozestavěného domu v Říčanech

Dne 11. 12. 2009 krátce po půl desáté večer byla vyslána jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Říčany s technikou CAS 15 Mercedes Benz na žádost Policie ČR k pádu bytového domu v Říčanech. Po příjezdu na místo bylo provedeným průzkumem zjištěno, že se jedná o pád rozestavěného domu o rozměrech 10×25 metrů, který celý spadl.

Dne 11. 12. 2009 krátce po půl desáté večer byla vyslána jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Říčany s technikou CAS 15 Mercedes Benz na žádost Policie ČR k pádu bytového domu v Říčanech.

Po příjezdu na místo bylo provedeným průzkumem zjištěno, že se jedná o pád rozestavěného domu o rozměrech 10×25 metrů, který celý spadl. V době příjezdu jednotky již na místě zasahovala Policie ČR, která uzavřela část komunikace, na kterou spadla stavební suť.

Z důvodu možného výskytu osob v sutinách bylo zahájeno prohledávání zřícené budovy, které probíhalo do příjezdu majitelky. Ta se na místo dostavila zhruba po 10 minutách, dle sdělení majitelky, bylo potvrzeno, že v sutinách by se neměl nikdo nacházet. I přesto proběhlo prohledání sutin. Po té se na místo dostavil zástupce stavebního úřadu MÚ Říčany, který majitelce doporučil zabezpečení stavby oplocením.

Jednotka HZS provedla úklid komunikace a chodníku a po dohodě s řídícím důstojníkem, který byl na místě, dále nezasahovala a vrátila se zpět na základnu.

Foto: ppor: Petr Svoboda

nprap. Martin Šmejkal
Vyšetřovatel požárů ÚO Kolín



 
-swo-

Sdílet