Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči likvidovali hořící saze v komíně

Profesionální hasiči z Nového Bydžova, dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou a Lovčic vyjeli včera 14. prosince 2009 večer k ohlášenému požáru rodinného domu v obci Lovčice na Hradecku. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že hoří saze v komínovém tělese.

Profesionální hasiči z Nového Bydžova, dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou a Lovčic vyjeli včera 14. prosince 2009 večer k ohlášenému požáru rodinného domu v obci Lovčice na Hradecku. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že hoří saze v komínovém tělese. Hasiči zlikvidovali požár menšího rozsahu během několika minut. Požár nenapáchal žádné škody na majetku. (foto: požární stanice Nový Bydžov)



V kotelně domu vypukl požár, majitel se nadýchal kouře


Dvě jednotky hasičů byly včera 14. prosince 2009 vpodvečer přivolány k požáru v kotelně rodinného domu v Choustníkově Hradiští na Trutnovsku. Na místo v 19:30 hodin vyjeli profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a místní dobrovolní hasiči. Během jízdy k zásahu byl velitel profesionální jednotky informován o tom, že požár se již podařilo lokalizovat.

Majitel domu, který se snažil požár uhasit, se nadýchal zplodin hoření. Na místo byla proto povolána zdravotnická záchranná služba, která muže zkontrolovala a ošetřila. Hasiči museli v silně zakouřeném prostoru zasahovat v dýchacích přístrojích a požár se jim podařilo zlikvidovat ve 20:49 hodin. Odvětrali silně zakouřené prostory kotelny a provedli měření koncentrace nebezpečného plynu oxidu uhelnatého v ovzduší. Při požáru nedošlo k žádnému úniku plynu z kotle. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem šetření. Požár nezpůsobil žádné hmotné škody.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-swo-

Sdílet