Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dva lidi museli hasiči vyprostit z havarovaného automobilu v Horčápsku

Vážná nehoda byla na Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje ohlášena devatenáct minut po osmnácté hodině v katastru obce Horčápsko.

Podle oznamovatele na silnici za obcí Chrást směrem do Březnice narazilo osobní vozidlo ve vysoké rychlosti do stromu a uvnitř zůstaly dvě zaklíněné osoby. Operační důstojník k události vyslal profesionální jednotku ze stanice Příbram a jednotku sboru dobrovolných hasičů obce Rožmitál pod Třemšínem, která je předurčena na zásahy u dopravních nehod.

První jednotka hasičů byla na místě za deset minut a ihned se zapojila za pomoci hydraulického zařízení do vyprošťování osob z havarovaného vozidla. Vzhledem k charakteru poranění si lékař zdravotnické záchranné služby vyžádal dva vrtulníky letecké záchranné služby. Samotné vyproštění zraněné posádky z vozidla zabralo hasičům téměř půl hodiny.

Po stabilizaci zdravotního stavu pak byly obě osoby letecky transportovány do nemocnic. Okolo půl osmé bylo místo nehody předáno policii a obě jednotky se vrátily zpět na základny.

nprap. Petr Svoboda
HZS Středočeského kraje
Sdílet