Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři vrtulníky záchranné služby zasahovaly u dopravní nehody u Milína, hasiči vyprošťovali několik osob

O závažné dopravní nehodě byli hasiči informováni minutu po jednadvacáté hodině, kdy se na křižovatce poblíž milínského motorestu střetla tři vozidla – dvě osobní a dodávka.

K nehodě byla vyslána jednotka ze stanice Příbram se třemi zásahovými vozidly. Už podle prvotního ohlášení bylo zřejmé, že na místě bude více zraněných osob, proto byla k události povolána také letecká záchranná služba.

Za sedm minut po ohlášení byli hasiči u nehody a zjistili, že na místě se nachází osm zraněných osob včetně dětí a většinu z nich bude potřeba vyprostit pomocí hydraulických nástrojů. Hasiči se zdravotníky i policisty se ihned začali věnovat zraněným, které postupně vyprošťovali. Protože těžká zranění lékaři klasifikovali u pěti lidí, přivolali na místo celkem tři posádky letecké záchranné služby.

Hasiči zajistili místo nehody, provedli protipožární opatření a po zadokumentování nehody policií spolupracovali při nakládání vozidel a následném úklidu komunikace. Na místo byl vyslán také člen posttraumatického týmu, který poskytl první psychickou pomoc účastníkům nehody. Zásah byl ukončen krátce po půl druhé.

Po dobu zásahu byla vyhlášena pohotovost na vlastní zbrojnici dobrovolným jednotkám Březové Hory a Trhové Dušníky.

Sdílet