Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Velkých Hošticích hasiči vyprošťovali řidiče osobního automobilu po střetu s vlakem

Dvě jednotky hasičů zasahovaly v neděli 23. června 2019 večer u střetu osobního automobilu s motorovým vlakem na přejezdu ve Velkých Hošticích na Opavsku.

Událost byla na operační středisko ohlášena pět minut po dvacáté hodině. K nehodě byly vyslány hasičské jednotky ze stanice HZS MSK v Opavě a Správy železniční dopravní cesty z Ostravy.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke zranění dvou osob v automobilu – o spolujezdkyni pečovali zdravotníci, řidič zůstal zaklíněn ve vraku vozu. Hasiči k vyproštění nasadili hydraulické nástroje a zhruba za deset minut předali do péče zdravotnické záchranné služby i jeho. Následně pomohli s transportem do vrtulníku.

Čtyřiašedesátiletý muž zůstal ve vozidle po kolizi zaklíněn a musel být vyprošťován. Utrpěl poranění hrudníku, hlavy a horní končetiny, se záchranáři však komunikoval. Týmy ZZS mu poskytly přednemocniční neodkladnou péči a letečtí záchranáři převzali pacienta na palubu vrtulníku. Přepraven byl do traumatologického centra FN Ostrava.

Šedesátiletá žena, která v automobilu rovněž cestovala, byla ošetřena s lehčím poraněním hrudníku. Sanitní vozidlo ji následně přepravilo na chirurgickou ambulanci Slezské nemocnice v Opavě,

sdělil k zásahu mluvčí zdravotníků Lukáš Humpl.

Ve vlaku cestovalo celkem 22 osob, nikdo z nich nebyl zraněn.

O odstranění vraku z kolejiště a obnovení provozu na trati se postaral drážní hasiči.

Jakub Kozák
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet