Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár pohltil dům za 1,5 milionu korun

Škodu ve výši 1,5 milionu korun způsobil v úterý 15. prosince 2009 po 20. hodině požár rodinného domu, který je v současné době využíván k rekreaci, v areálu bývalé cihelny v části Arnoltice obce Bulovka. Požár byl ohlášen na operační středisko HZS Libereckého kraje ve 20:24 hodin

Škodu ve výši 1,5 milionu korun způsobil v úterý 15. prosince 2009 po 20. hodině požár rodinného domu, který je v současné době využíván k rekreaci, v areálu bývalé cihelny v části Arnoltice obce Bulovka. Požár byl ohlášen na operační středisko HZS Libereckého kraje ve 20:24 hodin a operační důstojník na místo vyslal profesionální jednotku z Raspenavy spolu s dobrovolnými kolegy z Frýdlantu, Pertoltic, Višňové, Bulovky a Dolní Řasnice.

Při příjezdu hasičů za zamčenou bránou areálu hořel téměř celý rodinný dům. Hasiči přeštípli visací zámek brány a započali objekt hasit. Hasiči na požár nasadili tři vodní proudy a dva vysokotlaké vodní proudy. Požár se podařilo dostat pod kontrolu ve 21:15 hodin. Poté pokračovali v dohašování skrytých ohnisek požáru a rozebírání střešních konstrukcí. Vodu do cisteren doplňovali pomocí dvou plovoucích čerpadel z místního rybníka. Požár se podařilo uhasit až dnes v 1:15 hodin.

Příčina vzniku požáru je v šetření. Dnes na místo požáru jede vyšetřovatel hasičů spolu s policejními experty a psovodem se psem, kteří budou ohledávat požářiště a pátrat po příčině vzniku požáru. Výše uchráněných hodnot se pohybuje okolo 300 tisíc korun.

Info: por. Mgr. Iva Michalíčková

-kow-

Sdílet