Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při výbuchu propanbutanu v obci Všechromy se vážně popálila jedna osoba

V úterý 25. června 2019 sedm minut po půl osmé ráno přijala operátorka tísňové linky Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje informaci o výbuchu tlakové láhve a následném požáru při stavebních pracích v přízemí rodinného domu v obci Všechromy v okrese Praha-východ.

Operační důstojník k události vyslal profesionální jednotku ze stanice Říčany a jednotku sboru dobrovolných hasičů obce Svojšovice.

Při cestě k zásahu bylo upřesněno, že tlaková láhev ani nic dalšího už nehoří, ale na místě je silně popálená osoba. Současně s hasiči dorazila také zdravotnická záchranná služba, která si ihned popáleného muže převzala do péče. Vzhledem k charakteru a rozsahu zranění byl na místo vyslán také vrtulník letecké záchranné služby, který osobu transportoval na popáleninové centrum Fakultní nemocnice Královské vinohrady.

Hasiči zajistili tlakovou láhev, odvětrali objekt a po příletu vrtulníku pomohli s naložením zraněné osoby na jeho palubu. Co bylo příčinou výbuchu, je předmětem dalšího vyšetřování, které probíhá ve spolupráci s kriminální policií.

nprap. Petr Svoboda
HZS Středočeského kraje
Sdílet