Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mezi Fulnekem a obcí Pohořílky na Novojičínsku zasahovaly složky IZS u vážné nehody osobního vozidla a motocyklu

K vážné dopravní nehodě museli ve středu 26. června 2019 vyjíždět a vzlétat záchranáři ZZS MSK. Před polednem přijali operátoři záchranné služby prvotní informaci o střetu motocyklu s osobním automobilem na silnici mezi Fulnekem a obcí Pohořílky na Novojičínsku.

K zásahu byly vyslány dva týmy rychlé zdravotnické pomoci z okolních základen a vrtulník LZS z Ostravy.

Muž, jehož totožnost záchranáři neznají a který cestoval na motocyklu, utrpěl mnohočetná zranění a došlo u něj k selhání všech základních životních funkcí. První pomoc mu začal poskytovat svědek události a záchranáři následně zahájili rozšířenou resuscitaci.

Za pomocí léků a přístrojové techniky se pokoušeli obnovit srdeční činnost postiženého. Přes veškerou snahu bylo jejich úsilí marné a muž na místě podlehl svým rozsáhlým zraněním.

Ošetřen byl třináctiletý chlapec, u něhož zasahující lékař zjistil těžké poranění dolní končetiny. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče jej letečtí záchranáři transportovali do ostravské Fakultní nemocnice.

Osmapadesátiletý muž utrpěl lehké poranění hrudníku a dolní končetiny a po ošetření byl pozemní posádkou přepraven na chirurgickou ambulanci nemocnice v Novém Jičíně.

PhDr. Lukáš Humpl
tiskový mluvčí
ZZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet