Středa 17. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Výbuch v suterénu domku v Těrlicku s popálením

Tři jednotky hasičů zasahovaly v noci na čtvrtek 17. 12. 2009 v obci Těrlicko (okres Karviná) v rodinném domku po výbuchu a následném menším požáru. V suterénní místnosti byl plynový kotel, ale také plastový a plechový kanystr na benzín. Hasiči předali popáleného majitele domku rychlé záchranné službě. Skončil v havířovské nemocnici.

nformaci o výbuchu a požáru obdrželo operační středisko hasičů ve středu čtvrt hodinu po 22. hodině. Na místo vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Havířově a jednotky dobrovolných hasičů z Těrlicka a Těrlicka-Hradiště.

Požár po výbuchu byl uhašen ještě před příjezdem hasičů. Ti ošetřili a po příjezdu rychlé záchranné služby předali zdravotníkům majitele domku (ročník 1965) s popáleninami na obličeji. Byl při vědomí. Sanitka jej převezla do havířovské nemocnice, kde zůstal na pozorování.

Oheň poškodil elektroinstalaci, nabíječku autobaterií a dřevěné konstrukce. Příčina vzniku požáru není zatím známá, vyšetřovatel HZS MSK musí nejprve vyslechnout zraněného muže. Škoda byla odhadnuta na 20 tisíc korun. 


por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje 

-miw-

Sdílet