Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči předávali kolegyni květiny do čtvrtého nadzemního podlaží semilského zámku, po 32 letech ukončila služební poměr

Ve čtvrtek 27. června 2019 ukončila po 32 letech služební poměr u HZS Libereckého kraje nprap. Ilona Králíčková, která působila na oddělení prevence ÚO Semily, konkrétně na úseku kontrolní činnosti.

Hasiči zvolili velmi netradiční a milé rozloučení. Před její kancelář na semilském zámku přistavili automobilový žebřík, ze kterého ji do okna ve čtvrtém nadzemním podlaží předával květiny náměstek krajského ředitele pro úsek prevence a CNP plk. Mgr. Jan Málek a ředitel územního odboru Semily plk. Ing. Jiří Kovalský, Ph.D. Rozloučit se přišli také sloužící hasiči ze směny.

Nadpraporčík Ilona Králíčková působila u HZS ČR od 1. října 1987, kdy nastoupila k Okresní správě Sboru požární ochrany v Semilech na pozici agendy práce a mzdy. Po vzniku HZS Libereckého kraje v roce 2001 přešla na úsek prevence ÚO Semily, kde pracovala dodnes.

Na úseku kontrolní činnosti se za dobu svého působení vypracovala do pozice zkušené vrchní inspektorky s širokým spektrem odborných znalostí v oboru. Své znalosti na poli požární ochrany dokázala uplatňovat a předávat svým kolegům, odborné a laické veřejnosti.

Sdílet