Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážná dopravní nehoda na silnici 1/7 u obce Lotouš

S největší pravděpodobností namrzlá vozovka a nepřiměřená rychlost jízdy byla příčinou nedělní vážné dopravní nehody na silnici č. 1/7 mezi obcemi Lotouš a Třebíz.

S největší pravděpodobností namrzlá vozovka a nepřiměřená rychlost jízdy byla příčinou vážné dopravní nehody na silnici č. 1/7 mezi obcemi Lotouš a Třebíz.

Událost byla ohlášena na tísňovou linku hasičů, 5 minut po dvanácté hodině. Na místo byla vyslána jednotka HZS Středočeského kraje, ze stanice Slaný.

Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že zde došlo k čelnímu střetu dvou osobních automobilů, ve kterých bylo přepravováno celkem 7 osob, z toho tři děti, ve věku cca 10 – 14 let.

Jednotka HZS provedla vyproštění dvou těžce zraněných osob, dále pomáhala ZZS s ošetřením a transportem zraněných do přistavených sanitních vozů. Z důvodu dvou těžkých zranění byla na místo povolána letecká záchranná služba, která nejdříve transportovala dívku ve věku cca 12 let do pražské nemocnice a poté se vrátila na místo nehody pro řidiče z jednoho z havarovaných vozidel. Ostatní 4 zraněné osoby byly převezeny do nemocnice ve Slaném.

Bohužel v jednom z havarovaných vozidel zůstala usmrcena jedna žena, která měla mnohočetná poranění, neslučitelná se životem.

Jednotka následně provedla protipožární opatření a zajistila místo nehody do doby převzetí příslušníky Policie ČR.

Silnice mezi Lotouší a odbočkou na Třebíz byla po celou dobu zcela uzavřena.

Info: nprap. Jiří Pospíšil
Vyšetřovatel požárů Kladno

-wap-

Sdílet