Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Také ve Zlínském kraji řidiči na sněhu bourají

Dne 21. 12. 2009 ve 13:07 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta u obce Doubravy. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Bohuslavice u Zlína a Doubravy došlo k dopravní nehodě mezi osobním autem zn. Š Favorit a autobusem.

Dne 21. 12. 2009 ve 13:07 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta u obce Doubravy.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Bohuslavice u Zlína a Doubravy došlo k dopravní nehodě mezi osobním autem zn. Š Favorit a autobusem.

Mladý řidič pravděpodobně nezvládl předjíždění autobusu a vyjel mimo komunikaci. Vozidlo těsně minulo strom, pokácelo nízké náletové dřeviny a na poli se převrátilo na střechu. Mladý řiič a mladá žena se ze zdemolované kabiny auta dostali ještě před příjezdem záchranářů. Na místě zastavili i další okolojedoucí řidiči.

Po příjezdu dvou vozů zdravotnické záchranné služby byli oba pasažéři ošetřeni a následně odvezeni do nemocnice k dalším preventivním vyšetřením. Hasiči se postarali o zajištění vraku vozu proti případnému požáru z unikajícího paliva a zlikvidovali provozní kapaliny okolo vraku.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla doprava kyvadlově řízena po jedné polovině vozovky hlídkou policie. Dopravní omezení trvalo asi hodinu. Po zadokumentování havárie převrátili hasiči auto zpět na kola.

Dne 21. 12. 2009 ve 13:51 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po další havárii osobního auta, tentokrát u obce Částkov.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým speciálem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u Částkova došlo k havárii osobního auta. Vozidlo se převrátilo přes střechu a došlo pravděpodobně ke zranění řidiče. Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a uniklé provozní kapaliny zlikvidovali. Přivolané posádce zdravotníků následně řidič tvrdil, že žádné zranění nepociťuje. Místo havárie bylo předáno přivolané hlídce policie.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-miw-

Sdílet