Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Neplachovští fotbalisté a hasiči oslavili nový sportovní areál, přispěla na něj nadace ČEZ

Členové fotbalového klubu TJ Sokol Neplachov, sbor dobrovolných hasičů i místní děti se už nyní těší na podzimní sezónu tréninků na hřišti se vším, co k němu patří. Na travnatý povrch a stavební úpravy areálu přispěla obci Nadace ČEZ téměř jedním milionem korun.

Jak jinak a lépe „pokřtít“ nové sportoviště fotbal nežli fotbalovým turnajem a společnou zábavou? Stejně k oslavám v rámci otevření sportovního areálu přistoupili obyvatelé Neplachova u Českých Budějovic.

Hřiště je určené dětem, mládeži i široké veřejnosti z Neplachova a okolí. Budou zde trénovat oddíly TJ Sokol Neplachov a SDH Neplachov. Rozhodli jsme se pro výstavbu hřiště, protože máme zájem o sportovní vyžití dětí a mládeže a zachování tradice spolků a komunitního setkávání,

říká starosta obce Luboš Zasadil.

Na stavební a výsevné práce spojené s fotbalovým trávníkem a zábradlím okolo přispěla obci Nadace ČEZ v rámci grantového řízení podpora regionů částkou 950 tisíc korun.

Zdejší fotbalisté od těch nejmenších až po tu starší generaci si pořádné hřiště s kabinami, tribunou a osvětlením určitě zaslouží a ocení, stejně jako fanoušci při utkáních. Stejně tak hřiště využijí dobrovolní hasiči, jejichž práce a nasazení při mimořádných událostech si velmi vážím,

dodala ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Oslavy neplachovského hřiště zahájil turnaj legend Neplachova s hráči z okolí, sledovaným bylo i utkání týmu TJ Sokol Neplachov s klubem SK Dynamo 35, ve kterém hrají dřívější prvoligoví fotbalisté.

Na chod, funkčnost a bezpečnost areál bude dohlížet jeho správce, hřiště bude přístupné veřejnosti po celý den.

Marek Sviták
tiskový mluvčí
Útvar komunikace JE Temelín
Sdílet