Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Rokytnici hořel penzion

Požár penzionu v Rokytnici nad Jizerou – Horní Rokytnici byl na tísňovou linku 112 ohlášen v úterý 22. prosince 2009 v 19:35 hodin.

Požár penzionu v Rokytnici nad Jizerou – Horní Rokytnici byl na tísňovou linku 112 ohlášen v úterý 22. prosince 2009 v 19:35 hodin. Operační středisko na místo vyslalo profesionální hasiče HZS LK ze stanice Jilemnice a jejich dobrovolné kolegy z Rokytnice nad Jizerou.

Dobrovolní hasiči, kteří byli na místě jako první, zjistili, že požár již byl uhašen správcem objektu. Požárem byl zasažen pokoj v přízemí objektu, chodba a veranda. Hasiči provedli průzkum místnosti, kde požár vznikl a ostatních prostor zasažených požárem včetně prostoru podkroví.

Prostor pod střechou u vstupu do objektu, který byl nejvíce zasažen, hasiči zkontrolovali ze žebříku. Pro odvětrání objektu byla nasazena přetlaková ventilace. Pro vyšetření správce objektu z důvodu nadýchání zplodin povolal velitel zásahu prostřednictvím operačního střediska ZZS.

Profesionální hasiči po příjezdu pomohli místním dobrovolným s průzkumem a odvětráním objektu. Ve 20:20 hodin převzal místo zásahu velitel dobrovolných hasičů a ve 21:50 hodin jej předal dostavivšímu se majiteli objektu.

Info: kpt. Ing. Radek Vojík

-kow-

Sdílet