Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehoda osobního automobilu

Dne 19. prosince 2009 byla vyslána jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Bělá pod Bezdězem na mezikrajskou pomoc k ohlášené dopravní nehodě osobního vozidla za obcí Obora na silnici 38/1. Dle informace OPIS Česká Lípa byla v havarovaném vozidle zaklíněná osoba.

Dne 19. prosince 2009 byla vyslána jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Bělá pod Bezdězem na mezikrajskou pomoc k ohlášené dopravní nehodě osobního vozidla za obcí Obora na silnici 38/1. Dle informace OPIS Česká Lípa byla v havarovaném vozidle zaklíněná osoba.

Po příjezdu na místo zásahu bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o dopravní nehodu osobního vozidla FORD Fiesta. Vozidlo se nacházelo převrácené na levém boku v lese. V osobním automobilu zůstala zaklíněná jedna zraněná osoba na zadním sedadle s nohou pod vozidlem, která byla již v péči záchranné služby.

Jednotka provedla v součinnosti s SDH Doksy vyproštění zraněné osoby pomocí vyprošťovacího zařízení WEBER. Příslušníci jednotek pomohli posádce ZZS s transportem zraněné osoby do sanity a posléze do vrtulníku letecké záchranné služby Liberec, který zraněnou dívku přepravil do nemocnice. Další dvě osoby utrpěly lehčí zranění a byly přepraveny sanitním vozem do nemocnice v České Lípě.

Silnice č.38/1 byla na ¾ hodiny uzavřena z důvodu přistání vrtulníku. Příčina dopravní nehody je v šetření dopravní policie, ale nejpravděpodobněji se bude jednat o nepřizpůsobení jízdy aktuálnímu stavu a povaze vozovky (namrzlá a zasněžená vozovka )

nprap. Jan Niko
velitel zásahu

por. Ing. Michal Macoun
Vyšetřovatel požárů ÚO Mladá Boleslav

-kow-

Sdílet