Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vánoce o několik dní dříve

Již několik dní před Štědrým dnem dostali hasiči z územního odboru Kolín své dárečky v podobě čtyř nových zásahových vozidel. Dvě vozidla byla přidělena na stanici HZS Kolín CAS 40/10000/3000–3SR a CAS 15-M2Z, jedno na stanici HZS Český Brod AŽ 30 MERCEDES BENZ a jedno na stanici HZS Říčany CAS 15-M2Z.

Již několik dní před Štědrým dnem dostali hasiči z územního odboru Kolín své dárečky v podobě čtyř nových zásahových vozidel.

Dvě vozidla byla přidělena na stanici HZS Kolín CAS 40/10000/3000–3SR a CAS 15-M2Z, jedno na stanici HZS Český Brod AŽ 30 MERCEDES BENZ a jedno na stanici HZS Říčany CAS 15-M2Z.

Tento nákup je součástí zvláštního rozpočtového programu Ministerstva vnitra „Periodická obnova základní požární techniky jednotek zařazených do plošného pokrytí," jehož realizace byla zahájena v roce 2007, pokračovala v roce 2008 a samozřejmě i letos předáváním vozidel v Českých Budějovicích. Na základě tohoto programu bude pro HZS ČR do roku 2011 pořízeno přibližně 200 nových cisternových automobilových stříkaček, které nahradí starší již opotřebované .

Jako třešničku na dort dostali Kolínští hasiči ještě dekontaminační přívěs za protiplynový automobil. Uvnitř bude vybaven dekontaminační sprchou s příslušenstvím a sudy na případný kontaminovaný materiál.

poz. redakce
O nové velkoobjemové cisterně CAS 40 Mercedes Benz, která je zatím jediná v České republice připravujeme článek, který bude na našem webu v brzké době.



nprap. Martin Šmejkal
Vyšetřovatel požárů ÚO Kolín



 -swo-

Sdílet