Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár chatky na Pelhřimovsku

Dnes, 24. prosince 2009 v 19:58 hod byl na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina ohlášen požár chatky v obci Antonka na Pelhřimovsku. Na místo události byly vyslány tři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů.

Včera, 24. prosince 2009 v 19:58 hod byl na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina ohlášen požár chatky v obci Antonka na Pelhřimovsku. Na místo události byly vyslány tři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů.

Při příjezdu jednotek na místo události bylo zjištěno, že hoří zahradní chatka o rozměrech přibližně 4 × 4 m s podkrovím. Na likvidaci požáru byly nasazeny tři vodní proudy. Z bezpečnostních důvodů provedli pracovníci energetiky uzavření přívodu elektrické energie do chatky. Ve 21:02 hod se hasičům podařilo požár lokalizovat. Při požáru byla jedna osoba zraněna – jednalo se o řezné poranění na noze. Po ošetření ZZS byla ponechána na místě události. Jednotky dále provedly rozebrání střešní konstrukce chatky a dohašení ohnisek. Silně zakouřené prostory chatky byly odvětrány. Ve 21:30 hod byl požár zcela zlikvidován a jednotky začaly postupně odjíždět zpět na své základny.

Plameny způsobily škodu v předběžné výši 40 000,– Kč. Příčina požáru zůstává nadále v šetření. Hasiči svým zásahem uchránili hodnoty ve výši 60 000,– Kč.

Na místě události zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice Kamenice nad Lipou společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z obce Těmice a Kamenice nad Lipou.

 

Info: Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS kraje Vysočina

 -wap-

Sdílet