Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár lesního porostu v blízkosti Zbojnické studánky u města Fryšták zaměstnal tři jednotky

U požáru lesního porostu u města Fryšták v lokalitě Dolní Ves na Zlínsku zasahovaly 19. 7. 2019 od 13:36 hodin tři jednotky hasičů.

Požár lesa byl hasičům ohlášen v 13:04 hodin. Oznamovatel sdělil, že od hřbitova na Mladcové vidí ve směru na Rackovou vycházet z lesa bílý dým. Místo požáru tak nebylo přesně určeno.

Požární poplach byl vyhlášen profesionálním hasičům z centrální požární stanice Zlín a jednotkám dobrovolných hasičů Statutárního města Zlín-Prštné a Zlín-Mladcová. Hasiči vyjeli s třemi automobilovými cisternami, s jedním dopravním a velitelským automobilem.

Hasiči pro bližší určení místa požáru použili i dalekohled. Hořící mladý lesní porost byl zjištěn až v blízkosti Zbojnické studánky v místní části Dolní Ves města Fryšták. Hasiči průzkumem zjistili, že se jedná o požár hrabanky po těžbě dřeva, který se šíří do mladého lesního porostu. Požár byl lokalizován několika vodními proudy. Následně hasiči dohašovali drobná ohniska požáru.

Na místo požáru se dostavila Policie České republiky, vyšetřovatel hasičů, revírník a zástupce firmy provádějící těžbu dřeva.

K zranění osob nedošlo.

Hasiči museli kvůli nepřístupnému terénu vytvořit dálkovou dopravu vody.

Revírník vyšetřovateli hasičů sdělil, že požár se rozšířil jen na porost náletové dřeviny. Škoda je proto nulová.

Příčina vzniku požáru zůstává v šetření hasičů

Roman Žemlička
HZS Zlínského kraje
Sdílet