Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U Pasohlávek se srazily tři kamiony, vážně zraněnou spolujezdkyni transportoval do nemocnice vrtulník

Před půl druhou odpoledne spěchali hasiči k vážné nehodě nedaleko vodní nádrže Nové Mlýny. Šest jednotek hasičů i se speciální výbavou na vyprošťování z nákladních vozidel jelo na 40. kilometr silnice I/52.

V jednom ze tří kamionů se zranili dva lidé. Hasiči je vyprostili a předali do péče záchranné službě. Následně pak pomohli s transportem pacientky do vrtulníku Letecké záchranné služby. Řidiče odvezla do nemocnice sanitka. Další dva řidiči kamionů se u nehody nezranili.

Hasiči zabezpečili vozidla proti případnému vzniku požáru a uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem. Po zadokumentování nehody Policií ČR a odtažení vozidel uklidili komunikaci. Odtažení kamionů zajistily specializované fir­my.

Silnice I/52 u Horních Věstonic byla uzavřena čtyři hodiny. Policie odkláněla dopravu na nejbližších křižovatkách na objízdné trasy.

Operátorka ZZS na místo vyslala nejbližší pozemní lékařskou posádku a záchranářský vrtulník. K nehodě vyjel i inspektor provozu. Na místě zdravotníci ošetřili dva pacienty.

Spolujezdkyně z posledního kamionu utrpěla vážná zranění obou dolních končetin a pánve. Ženu jsme ošetřili, zaléčili a následně vrtulníkem transportovali na urgentní příjem FN v Bohunicích. Pacientka byla po celou dobu transportu při vědomí, její stav je však vážný.

Zranění jednoho z řidičů jsou jen lehká a po ošetření byl převezený na 1.chirurgii FN na Pekařské, další dva vyvázli z nehody bez zranění.

ZZS Jihomoravského kraje

Jan Dvořák
HZS Jihomoravského kraje
Sdílet