Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

O Vánocích zemřeli v Kentucky v USA při požáru dva chlapci

26. prosince 2009 brzy ráno zemřeli při požáru domu v Luisville v Kentucky v USA dva chlapci. Dům patří obchodníkovi Irvu Baileymu a jeho ženě, Cathy Baileyové, bývalé velvyslankyni Spojených států v Litvě. Jak informoval vyšetřovatel místí policie, mj. Henry Ott, chlapci ve věku 10 a 13 let byli vnuci Baileyových a byli v té době u svých prarodičů na návštěvě.

26. prosince brzy ráno zemřeli při požáru domu v Luisville v Kentucky v USA dva chlapci. Dům patří obchodníkovi Irvu Baileymu a jeho ženě, Cathy Baileyové, bývalé velvyslankyni Spojených států v Litvě. Jak informoval vyšetřovatel místí policie, mj. Henry Ott, chlapci ve věku 10 a 13 let byli vnuci Baileyových a byli v té době u svých prarodičů na návštěvě.

V domě bylo v době požáru ještě pět dalších dospělých lidí, kteří utrpěli lehčí tržné rány a nadýchali se zplodin z požáru. Irv a Cathy Baileyovi byli převezení do nemocnice s vážnými, ale nikoliv život ohrožujícími zraněními, jak informoval mluvčí rodiny Scott Jennings.

Hasiči přijali hlášení o požáru ve 4:37 ráno a na místo vyrazily čtyři jednotky. Podle Otta se požár objevil v prvním poschodí východního křídla domu, pravděpodobně v některém z obývacích pokojů nebo jídelen. Většina ložnic je naštěstí situována v druhém poschodí západního křídla domu, což uchránilo obyvatele od mnohem větší tragédie.

Rodinu probudil zvuk hlásiče požárů, ale od tohoto momentu už vyšetřovatelé nemají od příslušníků rodiny žádné další informace, co se dělo dál. Příčina požáru je stále nejasná, nicméně dvě třetiny domu se zřítily a pro vyprošťování a odklízení musí být použita těžká technika.

Baileyovi jsou ve státě Kentucky velmi známá filantropická rodina, spojená s mnoha charitativními projekty a taktéž s bývalým prezidentem G.W. Bushem, pro v jehož týmu Cathy Baileyová pracovala.

Zdroj: www.firehouse.com

Překlad: Irena Korotvičková

-kaw- 

Sdílet