Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Štědrovečerní požár v Mírové

I na Štědrý den museli vyjet chodovští hasiči k požáru. Na tísňovou linku byl nahlášen požár v rodinném domě v Mírové. Krajské operační a informační středisko vysílá k místu události dvě hasičské jednotky.

Do půlnoci štědrého večera ještě zbývá asi 35 minut a k zásahu vyjíždí družstvo SDH Chodov v počtu 1+4 s cisternovou automobilovou stříkačkou CAS 24 T815 a družstvo profesionálních hasičů HZS KVK ze stanice Karlovy Vary v počtu 1+4 s CAS 24 Scania P340.

Jako první se na místo dostavuje chodovská jednotka a průzkumem zjišťuje, že došlo k požáru v obývacím pokoji, který není velký a v místnosti se nachází intoxikovaná osoba. Osoba byla evakuovaná mimo zasažený prostor a byla jí poskytnuta předlékařská první pomoc nasazením kyslíkové terapie.

Hasičské jednotky provedly rychlou lokalizaci a likvidaci požáru, který byl v první fázi rozvoje, pomocí jednoduchých hasebních prostředků. Po příjezdu posádky ZZS byla intoxikovaná osoba předána do jejich péče a následně transportována do nemocnice.

Při zásahu bylo prováděno osvětlování prostoru před domem pro lepší orientaci a bylo prováděno přirozené odvětrávání budovy.

Díky včasnému nahlášení vznikajícího požáru na tísňovou linku, byly zachráněny lidské životy a rodinný dům.

Jiří Kot
SDH Chodov
www.sdhchodov.cz

-kow-

Sdílet