Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Povánoční požár ve Vysoké Štole

Hasební práce komplikovalo počasí, zejména pak dojezd jednotek na místo požáru. K místu požáru ve Vysoké Štole vedla pouze úzká lesní cesta a k samotnému stavení pak jen úzká komunikace vedoucí přes potok. Bylo nutné zajistit dopravu vody k místu požáru hadicemi na vzdálenost cca 200m.

Jednalo se o požár dřevěné stodoly, která přiléhala k rodinnému domu, který byl rekonstruován na penzion. Událost byla nahlášena před polednem. V době vzniku požáru se na místě a ani v objektu nenacházely žádné osoby. Nikdo nebyl zraněn a ani během požáru nedošlo ke zranění zasahujících hasičů.

Požárem byla v době příjezdu první jednotky na místo zcela zasažena stodola a plameny se šířily na těsně sousedící objekt domu. Požár se přenesl do půdního prostoru. Přes okamžitý zásah se však nepodařilo oheň dostat okamžitě pod kontrolu a to především díky vysoké teplotě uvnitř objektu. Bylo nutné provést otevření střechy pomocí motorové pily, aby se hasiči dostali k ohniskům požáru. Dřevěné stavení kompletně podlehlo plamenům, dům se podařilo uchránit. Úplná likvidace požáru trvala osm hodin.

Škody, které požár způsobil, se pohybují kolem osmi set tisíc korun. Příčina zatím zůstává v šetření.

Zasahující jednotky: HZS Karlovy Vary, SDH Nejdek, SDH Nová Role, SDH Pernink, SDH Pozorka, SDHp Sokolovská uhelná

prap. Mgr. Alena Ryvolová
tisková mluvčí
HZS Karlovarského kra­je

-miw-

Sdílet