Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V bývalém pionýrském táboře hořelo

V úterý 29. prosince 2009 ve 21:13 hodin byl na tísňovou linku 112 ohlášen požár v bývalém pionýrském táboře v Holanech. Na místě požáru profesionální hasiči HZS LK ze stanice Česká Lípa a dobrovolní hasiči z Holan a Dubé nalezli hořící dřevěný objekt o ploše 10 × 5 metrů. Průzkumem zjistili, že objekt je již delší dobu odpojen od elektrické energie a vody.

V úterý 29. prosince 2009 vyjížděly jednotky požární ochrany Libereckého kraje ke 3 ohlášeným událostem. Při dopravní nehodě, u níž bylo třeba zásahu hasičů, byla zraněna 1 osoba.


V bývalém pionýrském táboře hořelo

V úterý 29. prosince 2009 ve 21:13 hodin byl na tísňovou linku 112 ohlášen požár v bývalém pionýrském táboře v Holanech. Na místě požáru profesionální hasiči HZS LK ze stanice Česká Lípa a dobrovolní hasiči z Holan a Dubé nalezli hořící dřevěný objekt o ploše 10 × 5 metrů. Průzkumem zjistili, že objekt je již delší dobu odpojen od elektrické energie a vody. Do boje s ohněm hasiči nasadili 5 vodních proudů a během zásahu rozebírali stavební konstrukce objektu. Výše škody je vzhledem k tomu, že během zásahu hasičů nebyl zjištěn majitel, stále v šetření. Jako příčina požáru byla stanovena nedbalost při manipulaci s otevřeným plamenem nebo úmysl.

Generálka na silvestrovskou noc

V úterý 29. prosince 2009 v 15:44 hodin byl na tísňovou linku 112 ohlášen požár kůlny v Desné v Jizerských horách. Operační středisko na místo vyslalo profesionální hasiče HZS LK ze stanice Velké Hamry a místní dobrovolné hasiče. Po příjezdu hasičů byl již požár lokalizován místními obyvateli. Zbytky požáru hasiči likvidovali jedním vodním proudem. Včasným zásahem občanů a hasičů požár způsobil škodu pouze za 10 000,– Kč a uchránit se podařilo hodnoty v ceně 100 000,– Kč. Požár vznikl od zábavní pyrotechniky


Hromadná dopravní nehoda u Chrastavy

V úterý 29. prosince 2009 v 09:25 hodin vyjeli profesionální hasiči HZS LK ze stanice Liberec a jejich dobrovolní kolegové z Chrastavy k hromadné silniční dopravní nehodě 6 osobních a 1 dodávkového vozu cca 300 m od výjezdu na rychlostní komunikaci R35 v Chrastavě. Po příjezdu na místo bylo průzkumem zjištěno, že zraněná osoba se již nachází v péči ZZS, která ji následně odvezla k dalšímu ošetření do nemocnice. Hasiči odpojili autobaterie u všech havarovaných vozidel. Dále na místě nehody zasypali únik provozních kapalin sypkým sorbentem a uklidili od střepů a úlomků z vozidel. Po té místo zásahu předali Policii ČR a správci komunikace.




Ilustrační foto

kpt. Ing. Radek Vojík
oddělení IZS a řízení JPO
HZS Libereckého kraje

-swo-

Sdílet