Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U Dolního Lochova na Jičínsku zemřel po střetu osobního vozidla s nákladním jeden z řidičů

V pondělí 29. července 2019 krátce před dvaadvacátou hodinou došlo na silnici I. třídy číslo 16 k tragické dopravní nehodě, při které zemřela jedna osoba.

Devatenáctiletý řidič osobního motorového vozidla Peugeot 206 v tu dobu jel ve směru od Sobotky na Jičín. Na přímém a přehledném úseku silnice před křižovatkou na Horní Lochov měl z dosud nezjištěných příčin náhle plynule přejet do protisměru a zde se čelně střetnout s nákladním vozidlem Volvo s návěsem.

Důsledky střetu jsou tragické. Mladý muž v osobním voze utrpěl zranění neslučitelná se životem. Lehké zranění utrpěl i dvacetiletý řidič nákladního vozidla. Policisté na místě zajistili veškeré důkazy a svědectví a pro účely případného zkoumání zajistili vrak vozidla. Rovněž nařídili zdravotní pitvu zemřelé osoby.

Provedená dechová zkouška na alkohol provedená u řidiče nákladního vozidla prokázala negativní výsledek. Po celou dobu vyšetřování a odstraňování následků nehody byla silnice z obou stran uzavřena a provoz sveden na objízdné trasy.

Celková materiální škoda je předběžně odhadnuta na částku 750 tisíc korun.

Přesná příčina dopravní nehody a samotná míra zavinění je v současné době předmětem dalšího šetření jičínských kriminalistů a dopravních policistů.


Hasiči zajišťovali místo události a poskytovali technickou pomoc vyšetřujícím policistům. Následně se hasiči postarali o odstranění následků nehody.

Komunikace byla na nezbytně nutnou dobu uzavřena, místo zásahu si převzali policisté, kteří okolnosti nehody vyšetřují. Jednotka se na místo vrátila opět před 6. hodinou ranní, aby provedla úklid vozovky po odtažení kamionu.

nprap. Aleš Brendl
Policie ČR

Foto: HZS & PČR
Martina Götzová
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet