Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Asistence Policii ČR při nálezu 2 usmrcených osob

Jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Beroun s rychlým zásahovým automobilem, velitelským automobilem a mikrobusem společně s jednotkou SDH města Králův Dvůr s velitelským automobilem asistovaly Policii ČR u nálezu 2 usmrcených osob v obytném vozidle v Berouně.

Hasiči provedli násilný vstup do obytného vozidla pomocí páčícího nářadí a zde nalezli muže, ženu a 2 psy bez známek života. Byl proveden monitoring vnitřního prostoru vozidla pomocí multidetektoru na přítomnost oxidu uhelnatého a kyslíku. Přivolaný lékař ZZS u osob konstatoval smrt.

Dále hasiči asistovali Policii ČR osvětlením místa zásahu přenosnou osvětlovací soupravou a halogenovým reflektorem a ustavením nehodové clony, která vytvořila prostor pro nerušenou práci kriminální policie při ohledání těl.

Za vozidlem byl připojen vlek s 10 psy. Po dojezdu veterináře bylo rozhodnuto tento vlek odtáhnout na služebnu Policie ČR, kde za asistence jednotky SDH města Králův Dvůr, která je specializována na odchyt psů, byli psi z vleku přemístěni do kotců Policie ČR.

Asistence hasičů byla ukončena krátce před 2 hodinou ranní návratem na základnu.

mjr. Ing. Tomáš Hradil
ÚO Beroun
HZS Středočeského kraje


-swo-

Sdílet