Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Moravskoslezští hasiči zasahovali kvůli počasí i v ZUŠ ve Frýdku-Místku

Čtyři desítky výjezdů kvůli nepříznivému počasí, hlavně silnému dešti, mají na kontě během úterý 30. 7. 2019, především během podvečera a večera, jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů v Moravskoslez­ském kraji.

Hasiči především čerpali vodu (12×), čistili kanalizace a odstraňovali spadlé a nebezpečné stromy (9×), ale také opravovali stržené střechy a odstraňovali zeminu v potoce.

Zřejmě největší škodu způsobil v úterý večer déšť v budově Základní umělecké školy Frýdek-Místek na Kostíkově náměstí, kde je kvůli rekonstrukci střecha provizorně nahrazena plachtami.

Voda protekla horní částí budovy a strhla sádrokartonové podhledy s izolací ze stropu ve druhém patře, asi na rozloze 7 × 5 metrů. Další stropy byly nasáklé vodou. Zasahovaly zde dvě jednotky hasičů z Frýdku-Místku.

Hasiči z jednotky HZS Moravskoslezského kraje, stanice Frýdek-Místek, a z jednotky dobrovolných hasičů Frýdek přenášeli během úterního večera hudební nástroje, mj. klavíry, do suchých částí budovy, uklízeli spadlý sádrokarton a izolaci. Ve středu má přijít na kontrolu objektu statik.

Celkem 14 výjezdů mají na kontě hasiči v okrese Ostrava-město, 8 v okrese Opava, 6 v okrese Frýdek-Místek, po 5 na Karvinsku a Novojičínsku a 2 v okrese Bruntál. Obešly se bez zranění.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet