Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

POŽÁRY.cz ze čtyř stran, hoří servery!

Fakta, nebo fikce? Už jste někdy viděli něco, co ostatní lidé neviděli? Postavu v mlze, ze které se vyklubal stín, nebo pohyb záclony, která na okamžik vypadala jako lupič? My redaktoři míváme často vidiny. Vidíme hrozné věci. Ukáže se, že jde o skutečnost, nebo snad iluzi?

Tu zimu na nás padla zvláštní nálada. Začali jsme vídat přeludy, nedokážeme je přesně popsat, ale řekněte, jak byste popsali hrůzu?


1. Nefungující odkazy

Záhada, která provází web od nepaměti. Do diskuze vložíte standardní odkaz a on se nestane aktivním (nedá se na něj kliknout). Řešení jsme zkoušeli hledat na generálním ředitelství HZS ČR, tam nás však ubezpečili, že oni s tím nemají výjimečně nic společného. Hledali jsme dál, oslovili jsme webmastery konkurenčních zpravodajských webů, psali jsme na ředitelství internetu, dokonce jsme si i od Ježíška přáli nápravu. Zdá s však, že nepomohlo naprosto nic.

Máte nějaké logické vysvětlení? Je v programu nějaký šotek, nebo jsou v této záhadě zamotané vyšší síly? Ale proč? Kam aktivní odkazy mizí? A když něco zmizí, musí se něco jiného někde objevit?


2. Anonymové v diskuzi

Nevinen, pokud není prokázán opak. Na této zásadě je založen celý náš systém soudnictví. Přesto se stává, že to někteří redaktoři v boji proti anonymům těmto uživatelům upírají. Takovým redaktorem byl i Michal Šafus. A jeho filozofie? Když píšete jako anonym, musíte se něčeho bát. Byl odhodlán zjistit totožnost veškerých anonymů, kteří na web přispěli. Bez ohledu na to, jaké praktiky při tom používal. A byl částečně úspěšný…

Kde je pravda? Existuje možnost jak zjistit totožnost a adresu kohokoliv, kdo se připojí na internet? A umíme to zjistit my? Nebo se jedná jen o iluzi a nic takového není možné – a pokud ano, proč to tajíme? Co to znamená? Nebo jsou všichni provokatéři v diskuzích nastrčené identity redaktorů a jen provokují k peprnější diskuzi? A co na to Jan Tleskač?


3. Mizející příspěvky

Cesta anonymním internetem se může stát báječným únikem od povinností a své identity. Je vám příjemně, jste daleko od všeho. Anonym přidá příspěvek, nyní se ale stane něco nečekaného. Za pár minut zmizí. Někdy úplně, někdy jen z půlky.

Stojí za tím vyšší síla? Nižší síla? Žádná síla? Nápis „Odstranit“? Nebo se jedná jen o kvalitní iluzi a Vaše vzpomínky říkají, že tam ten příspěvek byl a on tam ve skutečnosti nikdy nebyl? Velmi zamotané, že? Kde leží pravda? Snad není zakopána v hrobě s Mary Jane.


4. Nové POŽÁRY.cz

Není to tak dlouho, kdy byl spuštěn web s novou grafikou a novými funkcemi. Proč bychom připravovali další verzi? Vždy se má razit zásada „nešahej na to, dokud to funguje“ – budeme se jí držet, nebo zkusíme opět celé POŽÁRY.cz změnit?

Jde jen o dlouho připravovaný podvod stvořený pro dnešní den v Photoshopu, nebo se jedná o funkční web, který čeká na své čtenáře? Hrstka redaktorů jako zázrakem věří tomu, že se opravdu jedná o nový web. Zbytek však je mírně skeptický. Ke které části se připojíte vy? A nebyly Vánoce vhodným datem pro případné spuštění? Nebo Nový rok? Nebo Tři Králové? Ať už to je jakkoliv, jedná se o skutečnost, nebo vás taháme za nos?


5. Tlačítko STOP

Je někdy tvorba a příprava webu tak vysilující, že existuje tajemné STOP tlačítko, které vygeneruje nehodu na náhodném kilometru dálnice D1 a napíše o tom aktuální zprávičku? Je něco takového vůbec možné? Plánuje se rozšíření funkcí tlačítka i na zakládání požárů v Praze, nebo jde čistě jen o fikci?


6. Rozsáhlé požáry

Čím to je, že „rozsáhlé požáry“ panují pravidelně pouze ve Zlínském kraji? Má tamní HZS snad smlouvu s ďáblem? A jak to tiskový mluvčí dělá, že stíhá být u všech událostí? Není snad on ten ďábel? Nebo se jedná pouze o výmysl choré mysli našeho redaktora? A jste si jisti svým názorem?


7. Moravskoslezský kraj

Není to pouze iluze? Existuje kraj vůbec? Byli jste v něm někdy? Pokud ne, zkuste se zamyslet… Je snad možné, že by existoval tak dokonalý stát ve státě a prosadil si svou barvu na auta? Nejedná se jen o pár vzbouřenců působících z Prahy jako vymyšlený kraj, aby dokázali prosadit své názory? Nestojí za celými fotopodvrhy redaktoři POŽÁRŮ? Viděli jste ta auta na vlastní oči? Že znáte někoho, kdo je viděl? A věříte mu? Zkuste se opět zamyslet, nejedná se o zemi nikoho? Nebo si myslíte něco jiného?


8. Jazykozpytec

Identita podivného tvora, jenž kontroluje gramatickou správnost příspěvků nám zůstává utajena. Přes veškerá snažení se nám nepovedlo kontaktovat ho. Bohužel a bohudík se poslední dobou zjevuje velice často a stále víc má na mušce nějaké ženy. Stále totiž reaguje v tom smyslu, zda ženy někam nešly, zda ženy nevystoupily, či zda se ženy neožraly. Pravděpodobne se jedná o něco/někoho velmi frustrovaného, možná s poruchou osobnosti.

Mi tomu ale přyjdeme na kloup. Třeba společně s Vámi. Jsou příspěvky Jazykozpytce automaticky generované, stejně jako automatické opravy ve wordu, nebo se jedná o ručně psané reakce? Něco takového nemůže normálního člověka bavit, že? Nebo ano? Nebo ne? Nebo ano? Nebo ne? Rozuzlení je pravdpěpodobně v nedohlednu…

To bylo jen pár hrozivých bodů, které nás sužují celé noci a nedávají nám spát. Jak vše dopadne? Které přílby jsou realita a které příběhy jsou čistá fikce? To vše se dozvíte ještě před svou smrtí, právě zde, na webu POŽÁRY.cz, který pro Vás připravují Vaši oblíbení redaktoři.

Sdílet