Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči ve Zlínském kraji se rozloučili se svým dlouholetým náměstkem

Po 36 letech ukončil dnem 31. 7. 2019 svou profesní kariéru u Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje náměstek pro integrovaný záchranný systém a operační řízení plk. Ing. Pavel Hráček, který nastoupil k tehdejšímu Veřejnému požárnímu útvaru v Uherském Hradišti do výjezdové jednotky jako hasič již v roce 1983.

Při zaměstnání si doplňoval i své odborné vzdělání v oboru požární ochrany studiem na Vysoké škole báňské v Ostravě. V roce 1991 byl ustanoven do funkce zástupce náčelníka Okresní správy sboru požární ochrany v Uherském Hradišti a o 3 roky později do funkce náčelníka Okresní správy sboru požární ochrany v Uherském Hradišti.

Při vzniku Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje v roce 2001 byl ustanoven do funkce náměstka krajského ředitele pro úsek integrovaného záchranného systému a operačního řízení, ve které působil až do dnešních dnů.

Své výborné organizační a řídící schopnosti uplatňoval nejen při řízení svých podřízených, ale i při koordinaci evropských projektů a řízení náročných zásahů, jako byly například povodně v roce 1997 v okrese Uherské Hradiště, požáru skládky pneumatik v Uherském Brodě v roce 2007, požáru recyklace plastových odpadů v Chropyni v roce 2011, požáru skladu elektroniky v bývalém areálu Svitu ve Zlíně v roce 2013.

Získané odborné znalosti předával i při svém působení v komisi pro tvorbu Bojového řádu jednotek požární ochrany. Po dobu svého služebního poměru byl, sám jako aktivní sportovec, velkým podporovatelem požárního sportu.

Během své kariéry získal i mnohá ocenění za svůj přínos v oblasti požární ochrany a integrovaného záchranného systému, včetně medaile Za věrnost I. a II. stupně a medaile Za zásluhy o bezpečnost.

Za veškerou dosavadní práci patří plk. Ing. Hráčkovi velké poděkování a zároveň přání dobrého zdraví a kondice do dalších let.

Lucie Javoříková
tisková mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet